Klassisk bruschetta med rødløk

Bruschetta er en klassisk italiensk forrett med sprøtt brød og friske, marinerte tomater. I denne varianten tilfører rødløk en ekstra smak som løfter retten ytterligere.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær brødskiver og fordel 2 spiseskjeer olivenolje over dem. Stek brødskivene i ovnen på 220 grader over- og undervarme til de er sprø (ca 10 minutter).
  2. Skjære cherrytomatene i fire biter og ha i en romslig skål.
  3. Kutt rødløken i små terninger og ha oppi skålen med tomatene.
  4. Finhakk eller riv hvitløk oppi skålen.
  5. Legg en håndfull basilikumblader oppå hverandre og skjær bladene i strimler
  6. Hell balsamikoeddik, resten av olivenoljen, salt og pepper i skålen og rør godt så alt blandes.
  7. Når brødene er sprø, la de kjøle seg ned noen minutter på benken før du fordeler tomatblandingen jevnt på brødkivene.
    Hvis det er marinade igjen i skålen, fordel det over bruschetta-skivene – der er det mye god smak!
Del på Facebook